Operator za OIEiEK sudjeluje na 13. Savjetovanju BH K CIGRÉ

Za objavuU hotelu Grand u Neumu jučer je započelo 13. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme – BH K CIGRÉ, koje se održava do 21. septembra 2017. godine.

Savjetovanje koje je okupilo oko 500 učesnika iz BiH i inozemstva svečano je otvorio predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme CIGRÉ, Edhem Bičakčić.

S ciljem javnog prezentiranja nadležnosti i rada Operatora za OIEiEK kao i promocije i podizanja svijesti javnosti u BiH o koristi upotrebe obnovljivih izvora energije, na 13. Savjetovanju učestvuju i predstavlja se i Operator za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju (OIEiEK).

Pod sloganom „Čovjek + Priroda = Budućnost“, Operator za OIEiEK će se na 13.Savjetovanju BH K CIGRÉ predstavljati putem izložbenog štanda koji je smješten u prizemlju hotela Grand Neum, tačnije na etaži iznad „Lobby Bara“.

U sklopu ovog izložbenog prostora svi posjetioci će se moći pobliže upoznati s radom i nadležnostima Operatora za OIEiEK, a svim potencijalnim partnerima i investitorima bit će omogućeno da ostvare direktnu komunikaciju s predstavnicima Operatora za OIEiEK.

Također, u sklopu 13.savjetovanja, Operator za OIEiEK će upriličiti i stručnu prezentaciju koja će se održati 20.septembra, s početkom u 13 sati, u Sali C hotela „Grand“.

Prezentaciju na temu „Podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije u Federaciji Bosne i Hercegovine“ održat će direktor Operatora za OIEiEK, Boriša Misirača.

Ovogodišnje SavjetovanjeBH K CIGRÉ održava se pod generalnim sponzorstvom JP „Elektroprivreda Bosne i Hercegovine“ d.d. – Sarajevo. Kroz diskusije i panel prezentacije svim učesnicima će biti omogućena razmjena mišljenja i iskustava čime će se dati puni doprinos rješavanju aktuelnih problema vezanih za budući razvoj, eksploataciju i upravljanje elektroenergetskim sistemom Bosne i Hercegovine.