Renexpo BiH

RENBIH15-600x105px-EN_01

RENEXPO® je priznata platforma za stručnjake u energetici na Zapadnom Balkanu, povezana sa vodećim industrijama, investitorima i vlasnicima projekata. Ova manifestacija se po drugi put predstavlja u Bosni i Hercegovini. Istovremeno pripremljeni projekti iz Bosne i Hercegovine kao i iz susjednih zemalja – Makedonije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske biti će predstavljeni investitorima iz cijele Evrope.

Preko 100 dostupnih projekata iz cijelog regiona kao i nekoliko koncesija biti će predstavljeni na najvećoj platformi za energetske stručnjake u Investors Business Lounge tokom dva dana konferencija i sajma 4. i 5. novembra 2015. u hotelu Hollywood u Sarajevu. Ovaj ekskluzivni izlagački i investitorski servis od strane REECO® Grupe nudi najvrijednije prilike u regionu Zapadnog Balkana.

Hidroenergija (mini, male, srednje i velike hidroelektrane), krovni i zemljišni (landplot) fotovoltaik, vjetroparkovi, reciklaža, ulično osvjetljenje, energetska efikasnost u zgradarstvu, biomasa i geotermalni projekti su spremni da ispune zainteresovane strane.

Premijerno, ove godine, drugi RENEXPO®BiH prezentuje novu temu na Zapadnom Balkanu i u Sarajevu – GEOTHERMAL. 5. novembra 2015. biti će održana i konferencija Dan lokalnih samouprava – Geotermal, gdje će stručnjaci Hermes EPC Group-e govoriti o prednostima korištenja geotermalne energije.

5. novembra 2015. od 13:00 do 16:00 h, na drugom danu RENEXPO® BiH 2015, biti će održan okrugli sto – međunarodna ekspertska razmjena o malim hidroelektranama. Eksperti prezentuju unapređenje i izazove, važnost razvoja, ulogu malih hidroelektrana, obezbjeđenje sigurnosti vodne infrastrukture, maksimalno povećanje benefita postojećih malih hidroelektrana sa blagovremenim renoviranjem i dogradnjom.

Dio programa RENEXPO® BiH je prezentacija energetske efikasnosti u zgradarstvu.

GIZ – Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit vas poziva u toku oba dana sajma na Kuću energetske efikasnosti. Odnosi se na dostignuća i buduće predviđene planove za implementaciju energetske efikasnosti u oblasti podataka, zakona i propisa, IT instrumenata, obuke i dugotrajnu edukaciju kao i konkretne realizacije u Bosni i Hercegovini u proteklih 5 godina.

Dvije konferencije o energetskoj efikasnosti na RENEXPO® BiH biti će održane sa trening sesijama za arhitekte i inžinjere.

Biti će predstavljeni dostupni projekti iz oblasti energetske efikasnosti, a međunarodne izlagačke kompanije su pozvane da učestvuju na B2B sastancima sa arhitektima i inžinjerima iz Bosne i Hercegovine da predstave i razmotre svoje proizvode.

Više informacija o svemu navedenom možete naći na sljedećem linku: http://www.renexpo-bih.com/start

 

 

 

Obnovljivi izvori energije